Tip na zdravý, chutný a zaujímavý obed?

Lámete si občas hlavu nad tým čo vykúzlite vo svojej kuchyni? Na dnes Vám to uľahčíme a pomocnú ruku Vám podá Veronika, nový člen teamu Slovak Health Club. Bude sa starať o návrhy chutných a zdravých jedál.

Polievka: Kapustová s chilli

Potrebujeme:

  • ½ hlávky kapusty
  • ½ mrkvy
  • 1 stredne veľký zemiak
  • nové korenie
  • bobkový list
  • červenú sladkú papriku
  • soľ
  • chilli papričku
  • kokosový olej

Príprava:

Zeleninu si nasekáme na drobné kúsky. Kapustu na tenké prúžky, ostatnú zeleninu na kolieska alebo malé kocky. Do hrnca si dáme rozpustiť kokosový olej, na ktorom sprudka popražíme kapustu. Postupne pridáme mrkvu a zeleninu. Necháme variť. Keď nám polievka začne krásne bublať, pridáme pár kusov nového korenia, bobkový list a červenú papriku, aby sa nám krásne spojili chute. Na záver pridáme rozdrvenú chilli papričku (ja ju najradšej rozdrvím v rukách). Všetko spolu varíme, až kým nám zelenina nezmäkne. Soľ pridáme podľa chuti. Prajem príjemný gastronomický zážitok.

sdasdas

Hlavné jedlo: Pečené papriky plnené quinoa, so sušenými paradajkami zapekané mozzarellou

Potrebujeme:

  • 6ks veľkých farebných paprík (žltá, červená, oranžová, zelená)
  • 1 diel quinoa
  • 5ks sušených rajčín
  • pažítkový cottagecheese
  • bazalku
  • 2ks mozzarelly
  • soľ

 

Príprava:

Do paprík vyrežeme otvor a krásne ich vyčistíme a uložíme na plech. Quinoa uvaríme v slanej vode. (1 diel quinoa = 3 diely vody). Medzitým si nakrájame na kocky sušené paradajky, ktoré zmiešane s pažítkovým cottagecheesom a bazalkou (najlepšie čerstvou, ak nie je k dispozícií, stačí aj sušená). Do vzniknutej zmesi pridáme uvarenú quinoa a trošku dosolíme (podľa chuti). Touto zmesou vyplníme vyčistené papriky až po okraj. Na záver poukladáme plátky nakrájanej mozzarelly na vrch papriky. Plech podlejeme ½ pohárom čistej vody a dáme zapiecť pri teplote 170oC na 40 min. Servírujeme buď na listovom šaláte alebo s čerstvými bylinkami. Dobrú chuť J

sdafdsfadsf

Čo to je Quinoa?

Quinoa sú drobné guľaté zrná, ktoré pripomínajú proso, kuskus. Zaraďujeme ju medzi obilninu, no v skutočnosti je to pseudoobilnina. Neobsahuje lepok, preto je vhodná aj pre celiatikov. Obsahuje vysoké % bielkovín ( 12-22%) a radu vitamínov napr. betakarotén, vitamín C, kyselinu listovú, thiamín, riboflavín a pod., a množstvo minerálov ako vápnik, železo, draslík, zinok či horčík. Je veľmi ľahko stráviteľná. Jej významný obsah aminokyselín ju tvorí neuveriteľne kompletnou potravinou.

sxucqkrjrgezhtb5j9zq_quinoa-9465

ABOUT THE AUTHOR

Som mladý chalan ktorého baví meniť život ludí k lepšiemu. Postup ktorý aplikujem na klientoch som najprv aplikoval na sebe.Som akreditovaný a certifikovaný výživový poradca - svoje vzdelanie som nadobudol v odlišných vzdelávacích organizáciach pre čo najširší zástup informácií. Pôsobím ako spoluautor knihy 107 neodolatelných smoothie receptov. - Zakladateľ Slovenského klubu zdravia.

Rastislav Bagita 

SLOVAK HEALTH CLUB

Tel. kontakt : 0917 236 108

IČO: 50300971

DIČ: 1081179363

Miesto podnikania :

Levice /Slovensko

Archív