3 TIPY na zdravé koláče z orechového masla – Karol Berta

Už sa stalo akoby zvykom, že každú nedeľu niečo dobré a zdravé napečiem. Tento krát som po sebe spravil 3 zdravé koláče, kde som ako jednu z hlavných ingrediencií použil orechové maslá od firmy Pure Nuts v rôznych príchutiach.

Recepty sú jednoduché, rýchle a hlavne zdravé! Obsah je veľmi kvalitný a po nutričnej hodnote veľmi výživný a hodnotný. Do dvoch receptov som použil arašidové maslá a do jedného 100% mandľové.

RECEPT č.1:

Nepečený mrazený koláč

Čo potrebujeme?

2 balíky kukuričných piškót

1 nízko tučný jemný tvaroh

1 vanilku (vanilkový extrakt)

1 malý vanilkový Pribináčik

ZISTI VIAC O TRÉNINGOCH S TRÉNEROM OD SHC

1 citrón, 2 banány, 500g jahôd, čučoriedky, maliny prípadne iné lesné ovocie

1 čokoládovo – arašidové maslo (najlepšie samozrejme od Pure Nuts)

Med / Agáve / Stéviu

Postup:

1. Zoberieme rovnú formu, na tesno naukladáme piškóty ako základ

2. na piškóty poukladáme na plátky pokrájané jahody, banány

3. Na tento piškótovo – ovocný základ jemne potrieme arašidové maslo (odporúčam dobre roztopené)

4. Opäť zopakujeme: pokladáme tesne vedľa seba piškóty, na to banány a jahody

5. Na toto všetko vylejeme vanilkový tvarohový krém (iba rozmixujete spolu vanilku, pribináčika vanilkového, nízkotučný tvaroh s troškou citrónovej šťavy a dosladíte podľa chuti)

6. na vrch poukladáte lesné ovocie, trošku pridáte arašidového masla a necháte zmraziť aspoň na 6 hod

7. podávajte čerstvo z mrazničky

RECEPT č.2:

Mandlovo – čučoriedkové cookies

Čo potrebujeme?:

1 balenie kukuričný piškót

1 balenie bieleho chlebíku bez lepku a bez laktózy od firmy Schär

250g čočoriedok

100g mandlí

100% Mandľové máslo (najlepšie od firmy Pure Nuts)

Mletú škoricu

Med / Agáve / Stéviu

Postup:

1.Zoberiem balenie kukuričných piškót a polku balenia bezlepkového bieleho chlebíku – pomixujeme na múčku v mixéry

2. Zmesku vysypeme do misy a pridáme čučoriedky, mandle, 2 – 3 veľké PL mandlového masla, mletú škoricu, plus dosladíme podľa chuti

3. celú zmes poriadne pomiešame (najlepšie v ruke)

4. potom už iba postupne vyberáme časti zmesky, tvarujeme na menšie cookies a pokladáme na plech – na papier na pečenie

5. pečieme pri teplote 170 stupňov cca 15 min

RECEPT č.3:

Banánovo – kokosové muffiny 

Čo potrebujeme?:

1 balenie kukuričný piškót

1 balenie bieleho chlebíku bez lepku a bez laktózy od firmy Schär

1 vajíčko

2 banány

1 malý vanilkový Pribináčik

1 malé balenie mletého kokosu

Arašidovo – kokosové maslo (od firmy Pure Nuts najlepšie)

Postup:
1. Pomixujeme 1 balenie kukričných piškót a polovičku balenie bezlepkového – bezlaktózového chlebíku od firmy Schäru
2. Múčku vysypeme do veľkej nádoby a pridáte – 2 banány, malý vanilkový pribináčik, 1 celé vajíčko, 3-4 PL kokosového – arašidového másla, trošku kokosu (prípadne ešte mletú škoricu)
3. Celú zmes pomiešate na kašičku a postupne vylievate  do menších foriem na pečenie
4. Pečiete pri 150 stupňoch cca 15 min

ABOUT THE AUTHOR

Rastislav Bagita 

SLOVAK HEALTH CLUB

Tel. kontakt : 0917 236 108

IČO: 50300971

DIČ: 1081179363

Miesto podnikania :

Levice /Slovensko

Archív